Muurschildering”Wrotterslean” – Heerhugowaard de Noord

Muurproject Resultaat
Muurproject Resultaat

In een monumentaal pand in Heerhugowaard de Noord beschilderden mijn partner en ik in 2022 deze woonkamer. De afgebeelde gebouwen zijn een oud schoolgebouw en het huis waarin deze muurschildering is aangebracht. Rechts zie je het schoolgebouw, voordat deze in 1978 gesloopt werd. Links en op de schouw is de woning te zien zoals deze in den beginne nog door de hoofdonderwijzer in gebruik was.

Een stukje achtergrond volgens de huidige bewoners Bettie en Ate

‘Het huis en de katholieke basisschool zijn gebouwd in 1882. De woning en de school waren eigendom van de kerk. Je huurde het van de kerk. Het is een gemeentelijk monumentaal pand. Toen in 1978 de school gesloopt werd is een nieuwe school in het dorp gebouwd. De laatste bewoners die de school nog van de kerk kochten was de familie Schellings. Pieter Schellings was toen geen hoofd van de school, maar gewoon één van de meesters.

Wij betrokken de woning zelf in 2015. We hebben de woning verbouwd en toch zoveel mogelijk in de oude staat gelaten. Natuurlijk wel met de snufjes van nu! De voorkamers zijn ook in de oude staat gebleven, maar wel goed opgeknapt.

Op enige moment kwamen we op het idee om een muurschildering van het huis te laten maken. Uiteraard met de school er op!
Via onze zoon en schoondochter zijn we bij Paul van der Zee en zijn partner Marijke Wijnsma gekomen. Zij waren eigenlijk direct enthousiast om dit project te willen aanpakken.

Zij begrepen meteen hoe we het graag wilden, de gewenste kleuren, de lijnen van het huis en hoe het er zo uit zou moeten zien zodra het klaar was. Paul en Marijke hadden ook veel goede aanvullingen en inzichten over het geheel.
Het is prachtig geworden en we zijn super trots dat met het resultaat.’

Zelf ook een muurschildering laten maken?

Wilt u zelf ook een muurschildering door ons laten aanbrengen? Een muurschildering is een originele manier om uw woning op te fleuren. De prijs van de muurschildering hangt af van de afmetingen en het aantal te schilderen details.
Neemt u gerust eens contact op, zodat we samen kunnen bespreken wat de mogelijkheden zijn.  Telefoonnummer: 06-39705564

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *